Alanya'nın tarihi semtleri

Alanya Kalesi: Şehrin ana cazibe merkezi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bir ortaçağ kalesidir. Kalenin büyük bir bölümü XIII. yüzyılda inşa edilmiş olup, tarihi Roma, Bizans dönemlerine kadar gitmektedir. Kale, Alanya'nın merkezinde, Akdeniz üzerinde yükselen limanın yanında yer almaktadır. Kale duvarlarının uzunluğu yaklaşık 6,5 kilometredir. Denizden girmek için bilet almanız gerekecek ancak diğer kısımlar herkese ücretsiz girişe açık.

Kızıl Kule (Kızıl-Kule): Alanya'nın simgesi sayılan bu tarihi yapı, Orta Çağ askeri mimarisinin en büyük örneklerinden biridir. Yüksekliği 33 metre olan kule adını yapımında kullanılan kırmızı tuğladan alıyor. Birinci kat müze olarak kullanılmaktadır.

Alanya Tersanesi (Tersane): 1227 yılında Selçuklular döneminde inşa edilen bir başka eşsiz yapı. Bina taş ve tuğladan yapılmıştır ve beş kemerli rıhtımın tamamı denize bakmaktadır. Tersanenin içinde Selçuklular döneminde gemi yapımı ve denizcilik tarihini görebileceğiniz küçük bir müze var. Tersanenin alanı 57 metre ve derinliği 40 metredir. Kızıl Kule'nin güneyinde dar bir patikadan yürüyerek tersaneye ulaşabilirsiniz.

Damlataş Mağarası: Alanya'nın merkezinde, Damlataş Plajı'ndaki girişinden ulaşılabilen doğal bir cazibe merkezi. Mağara, içindeki özel hava nedeniyle astımı tedavi etme konusundaki terapötik yeteneği ile bilinir.

Kleopatra Plajı: Alanya'nın ana simgelerinden bir diğeri de tarihi yarımadanın merkezinde 2 km boyunca uzanan ünlü Kleopatra Plajı'dır. Altın kumu, berrak suları ve çekici sahil şeridi nedeniyle turistler arasında en popüler destinasyondur. Şehir merkezinden yürüyerek ulaşılabilir. Plajın adı Mısır kraliçesi Kleopatra'dan gelmektedir. Efsaneye göre bu toprakları Romalı komutan Mark Antony'den hediye olarak almış ve bu kumsalda bizzat yıkanmış ve güneşlenmiş. Her yıl milyonlarca turist buraya gelerek bölge turizminin gelişmesine katkıda bulunuyor. Kleopatra Plajı haklı olarak Akdeniz'in en güzellerinden biri olarak kabul edilir.

Damlataş Plajı: Mağaralarla dolu kayalık sahil boyunca denize girilmesiyle ünlü Damlataş Mağarası'nın yanında yer alan bir diğer popüler plaj. Hemen sahilde voleybol, basketbol, ​​tenis kortları ve fitness ekipmanları içeren büyük bir oyun alanı gibi pek çok aktivite vardır. Plaja sadece birkaç adım mesafede birçok restoran ve Starbucks gibi popüler kafeler de bulunmaktadır.