Yabancılar neden Alanya'yı seçiyor: 10 iyi neden

Popülerlik

Alanya, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında yer alan en popüler tatil beldelerinden biridir.

İklim

Alanya, ılıman bir Akdeniz iklimine ve Türkiye'deki en uzun yüzme sezonuna sahiptir (Nisan'dan Kasım'a kadar). Kış aylarında dahi yüzme imkanı bulabileceğiniz Alanya'da deniz suyu sıcaklığı +18'in altına düşmez, ve tüm yıl boyunca güneşlenme imkanı bulabilirsiniz.

Deniz ve Plajlar

Alanya, peyzajlı alanı ve kaliteli hizmetiyle Türkiye'nin en iyi plajlarından bazılarına (kumlu ve çakıllı) sahiptir ve tabii ki bunlardan en çok bilineni de Kleopatra Plajı'dır.

Misafirperverlik

Burada her zaman yardıma hazır, ne kadar misafirperver ve dost canlısı insanlar olduğuna şaşıracaksınız. Bu tarz Türklere has bir misafirperverlik  sizi her daim evinizde hissettirecektir.

Çok kültürlü ortam

Alanya'da farklı milletler ve kültürler, oryantal lezzet ve modern trendler uyumlu bir şekilde iç içe geçmiştir. Bu durum, yabancıların burada kendilerini rahat hissetmelerini ve yerel hayata kolayca entegre olmalarını sağlar.

Ulaşım Kolaylığı

Birçok uluslararası destinasyondan ve Türkiye'nin herhangi bir yerinden hava, kara ve deniz yoluyla Alanya'ya ulaşmak gerçekten oldukça kolay ve uygun fiyatlıdır.

Gelişmiş Altyapı

Alanya ekonomisinin büyük bir kısmı turizme dayalıdır ve bu nedenle sosyal altyapıya büyük önem verilmektedir: parkların, limanın, egzersiz ekipmanlı spor alanlarının, tenis kortlarının, basketbol ve voleybol sahalarının, bisiklet yollarının, yaya alanlarının vb. varlığı kenti aktif bir yaşam alanına çevirmiştir.

Uygun Fiyatlı Emlak

Türkiye'de emlak, diğer Akdeniz ülkelerinin çoğundan daha uygun fiyatlıdır. Alanya, ekonomik dairelerden,  kendi altyapısına sahip komplekslerdeki lüks villalara kadar her zevke uygun çok çeşitli mülk yelpazesine sahiptir.

Deniz kenarında veye şehir merkezinde olsun, Alanya'da gayrimenkul yatırımı, size yıl boyu düzenli ve yüksek kira geliri getirecek bir araçtır.

Oturma İzni ve Vatandaşlık

Türkiye'de bir gayrimenkul satın alarak, belirli koşullar altında vatandaşlığın yanı sıra kolayca oturma izni alabilirsiniz.

Tüm yıl boyunca taze meyve ve sebzeler

Alanya'da tüm yıl boyunca taze meyve ve sebzelerin tadını çıkarabilirsiniz. Şehrin her yerinde çok sayıda yerel manav ve yerel pazarlar bulunmaktadır.