Vatandaşlık

Evlenme yoluyla 

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 16'ncı maddesine göre bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde;

  • Aile birliği içinde yaşama,
  • Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama,
  • Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmama şartları aranır. 
  • Yatırım yoluyla

2018 yılında Türk Hükümeti, Türkiye’de en az 400.000 USD’lik gayrimenkul satın alan veya en az 500.000 USD’lik yatırım yapan veya 50 Türk personel çalıştıran yabancılara, yaptıkları yatırımları 3 yıl boyunca devretmemeleri, satmamaları şartıyla Türk Vatandaşlığı vermektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gayrimenkulün değerinin SPK lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanlarının raporuna dayanarak, gayrimenkulün beyan edilen değeri ile gerçek değerinin 250.000 USD’den az olmadığını tespit ve onaylaması üzerine, takip eden 6 ay içerisinde Türk Vatandaşlığına geçiş taleplerine cevap verilir. Türkiye mevcut vatandaşlıktan çıkmayı zorunlu kılmaz. Başvuruda bulunan kişinin eşi ve 18 yaş altındaki tüm çocukları da Türkiye vatandaşlığına geçebilir. 

Gayrimenkul sahipleri, oturum izinleri olan yabancı uyrukluların vatandaşlık kazanması 

Türkiye’de 5 yıllık kesintisiz ikâmet izni alan gayrimenkul sahibi (gayrimenkulün değerine veya iktisap tarihine bakılmaksızın) yabancı uyruklular, Türk Vatandaşlığına geçiş için başvuruda  bulunabilirler. 

Doğum yoluyla

Ana veya babadan yalnız birinin doğum anında Türkiye vatandaşı olması ve diğerinin başka bir ülke vatandaşı olması, doğacak çocuğun Türkiye vatandaşlığını kazanmasına bir engel değildir.

Art Alanya sadece yaygın dillerde değil birçok nadir dilde de hizmet veren yeminli tercüme büroları ile çalışıyor. En hızlı ve etkin çeviri hizmetleri ile de sizlerin yanınızda olacağız.